**מתכונים לעוגת שוקולד כבסיס לבצק סוכר (מתאימים לרינג 24)**
(חשוב: לא לשכוח לשמן ולקמח את ה-רינג לפני הכנסת הבלילה)
עוגת שוקולד מעולה (פרווה / חלבית – טעימה בכל מקרה!)
מצרכים:
5 ביצים
2 כוסות סוכר
150 גר' שוקולד מריר – מומס עם מעט שמנת מתוקה (חלבית/ פרווה)
⅓1 כוס שמן
¼2 כוסות קמח תופח (רצוי לנפות)
3 כפות קקאו
1 כוס מים ( או שמנת מתוקה)
1 כפית תמצית וניל
איך עושים:
בקערה נפרדת מערבבים קמח+קקאו.
מקציפים ביצים + סוכר במהירות גבוהה לכ-7 דקות.
מוסיפים את השמן – כל פעם קצת – הקציפה מורידה מנפחה ושוב עולה. ואז מוסיפים שוב.
לאחר מכן מוסיפים שוקולד מומס, מים ו-וניל וממשיכים להקציף עוד מעט.
מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו ומערבבים היטב (רק לא יותר מדי זמן).
אופים בחום של 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש (זמן האפייה אצלי אורך כשעה ו-20 דק').
עוגת שוקולד /של נטע
המצרכים:
1 קמח אוסם (½2 כוסות)
1 כפית סודה לשתייה
1 מרגרינה/מחמאה נמסה (אפשר דקה במיקרו)
2 כוסות סוכר
3 כפות קקאו גדושות
1 אשל
2 ביצים
טיפת תמצית וניל
טיפונת מלח
בסוף – 1 כוס מים רותחים
איך עושים:
לערבב הכל במיקסר.
לשפוך מעל את המים הרותחים ולערבב שוב.
להכניס לתנור ל-180 מעלות לכשעה (או עד שקיסם יוצא יבש).
**מתכונים מיוחדים לפסח**
מתכון לעוגת שוקולד עשירה ומדהימה לפסח – בניחוח קפה
מתכון שוס(!!) לעוגה נפלאה ועשירה בשוקולד, שבעקרון מתאים גם לפסח,
אבל אפשר כמובן להכין אותו בכל ימות השנה.
הוא פשוט להכנה, ובעיקר – טעיםםםם !!!
רוצה רק לומר לכם שהעוגה הזו לא גבוהה למדי, מאחר ואין ממש מה שיתפח.
אז מה צריך? ( ממש לפי סדר הפעולות)
1 כוס סוכר
3 כפות נס קפה מגורען
300 גר' שוקולד מריר
1/4 כוס חלב
200 גר' חמאה
5 חלמונים
5 חלבונים
2 כפות סוכר
4 כפות קמח מצה (ניתן להחליף בפירורי לחם רגילים כשזה לא פסח)
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
50 גר' אגוזים קצוצים (אופציונאלי)
לציפוי 1:
100 גר' שוקולד מריר
1/2 חב' שמנת מתוקה
לציפוי 2 (אופציונאלי – למי שאוהב להוסיף קצפת מעל עוגת השוקולד שלו)
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר
ולעבודה:
סוכר+נס-קפה + שוקולד מריר + חלב – להמיס על האש.
אחרי שנמס, להוסיף החמאה, לערבב היטב, ולאחר מכן את החלמונים, אחד-אחד תוך כדי ערבוב תמידי (כדי שלא תהיה חביתה).
בצד – להקציף החלבונים + סוכר לקצף יציב.
לתערובת החומה להוסיף פירורי לחם + א. אפייה + אגוזים.
להוסיף את קציפת החלבונים בתנועות קיפול.
לאפות בחום 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש. (מתאים לתבנית בקוטר 22-24).
לציפוי:
1) לאחר שהעוגה מתקררת, ממיסים במיקרו (או בבן-מארי) את השוקולד והשמנת המתוקה, מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
שופכים מעל העוגה ופשוט מזיזים התבנית מצד לצד עד שכל העוגה מתכסה.
2) להקציף שמנת מתוקה+סוכר ולמרוח מעל ציפוי השוקולד.
אופציה נוספת לקישוט:
על דופן העוגה ניתן לפזר שקדים פרוסים מולבנים (שנדבקים לציפוי השוקולד).
וככה היא יוצאת:
מתכון לבראוניז מעולים לפסח (שהם גם נטולי גלוטן) / מאת אורלי כהן
המרכיבים:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם שוקולד מריר
1 כוסות סוכר (1/2 לבן + 1/2 חום)
קורט מלח
5 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 כף ברנדי
200 גרם שקדים טחונים
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
איך עושים?
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- ממיסים בסיר אדים כפול או במיקרו: חמאה + שוקולד. מצננים.
- מקציפים 5 ביצים שלמות + סוכר + מלח. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה הפושרת בזרם דק תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הברנדי ואת הווניל. מפסיקים את פעולת המערבל.
- מוסיפים בעדינות לתערובת את השקדים ואת אגוזי הלוז.
- משמנים תבנית פיירקס מלבנית (40X20) בספריי שמן ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה.
- אופים 20-25 דקות בערך, להיזהר שלא יתייבש. הבראוניז צריכים להיות רכים מבפנים!